Tapintható univerzum Győrben

 

Veszprém, Békéscsaba, Budapest és Szombathely után Győrben lesz megtekinthető a Bakonyi Csillagászati Egyesület hallható-tapintható ismeretterjesztő programja november harmadik hétvégéjén. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A tapintható és audioguide-dal kiegészített interaktív kiállítás 2021. november 20-án szombaton lesz megtekinthető.

A Tapintható univerzum program során összesen 90 tapintható, domborított, egyedileg festett modellen keresztül ismerhetjük meg saját naprendszerünk égitestjeit. Az egyes makettekhez részletes hanganyag tartozik. A tapintható, interaktív tárlat megalkotói a vak és gyengénlátó emberek számára hiánypótló módon adnak betekintést az univerzum leginkább látás útján megismerhető izgalmas világába. A program érdekessége, hogy látók és látássérültek is egyformán élvezhetik és megérthetik azt.

 

Helyszín: Győr, Szigethy Attila út 109. (Szigethy Attila úti Tescoval szembeni lapos épület)

 

A tárlat 2021. november 20-án, délelőtt 10 órától 15 óráig lesz megtekinthető

 

A bemutató teljes élvezetéhez NFC vagy QR-kód olvasására alkalmas okostelefon szükséges, fülhallgatóval. (A legtöbb okostelefon alkalmas NFC és QR-kód olvasásra.) Amennyiben rendelkezik ilyen eszközzel, kérjük, azt mindenképpen hozza magával! Azok számára, akiknek nincs okostelefonjuk, a szervezők korlátozott számban tudnak eszközt biztosítani.

Látássérült érdeklődők az alábbi e-mail címen regisztrálhatnak: gyorvakok@gmail.com

Látók az alábbi e-mail címen regisztrálhatnak: bakonyicse@gmail.com

Regisztráció határideje: 2021. november 17. szerda, 12:00 óra