A HOLD éjszakája Ajkán - Egy csodás részleges holdfogyatkozás

Július 16-án, kedden este egy részleges holdfogyatkozásnak lehetünk tanúi. A nap további különlegessége, hogy kerek 50 évvel ezelőtt ezen a napon indult útnak az a küldetés a Holdra (Apollo 11), aminek tagjai először hagyták lábnyomukat égi kísérőnk poros felszínén.

20 óra 30 perckor kezdődik az "Első lépés" című vetítéses, interaktív egyórás előadás, ami bemutatja az Apollo 11 útjának legizgalmasabb állomásait, s kitér a küldetés emberi oldalának ismertetésére is.
Utána megtekinthetők lesznek Saturn V és holdkomp makettek, több, a holdraszálláshoz köthető tárggyal egyetemben. A BCsE gyűjteményének holdi meteoritjait kézbe is lehet majd venni!

22 órakor kivonulunk a Babucsa Civil Ház udvarára, hogy egyesületünk távcsöveivel kezdjük el figyelni az éppen induló részleges holdfogyatkozást.

Földünk árnyéka 23 óra 30 perckor jár majd legmélyebben a Hold korongja előtt. Ekkor lesz a jelenség maximuma. A Hold csaknem 60 százaléka kerül ezáltal kitakarásra. A hivatalos programunk is eddig tart! (Természetesen tovább is lehet majd maradni. Mi ott leszünk.)

Tartsatok velünk ezen a különleges estén! Július 16-án minden a Holdról fog szólni!

Időpontja: 2019.07.16. kedd, 20:30     Ajka, Babucsa Civil Ház (Csók u. 1.)

Esemény dátuma: 
2019. July 16. (Tuesday) 20:30
Események: