Legújabb rendelhető programunk: "Virtuális űrutazás"

Űrbatyu II

A virtuális valóságban való kalandozás immár nem tudományos fantasztikum! A BCSE ezúttal olyan utazásra invitálja közönségét, amelyben még soha nem lehetett része!

A „Virtuális űrutazás – Ballonnal a csillagokig” című 60 perces előadással induló programunkon az érdeklődők megismerkedhetnek az Űrbatyu II küldetésének legizgalmasabb részleteivel, miközben sok érdekességet tudhatnak meg bolygónk légköréről és a közeli világűrről is.

2020-ban elkészítettük Magyarország első 360 fokos szögben rögzített sztratoszféra videóját a világűr határára küldött Űrbatyu II nevű ballonunk fedélzetéről. A különleges térbeli videó, a színesen illusztrált prezentáció után két darab Oculus Quest 2 VR szemüveggel mennyei magaslatokból tárja fel bolygónkat. Miközben hazánk nyugati része fölött tesznek „űrsétát”, letekintve megcsodálhatják a Duna ezüstösen kígyózó szalagját vagy a fenséges Balatont. Nyugat felé pillantva még az Adriai-tenger is megpillantható.

E speciális szemüvegekkel meghökkentő élmény ezt a különleges, minden irányban rögzített videót szemlélni, s közben elmerülni az alattunk feltűnő sok apró részletben vagy feltekintve látni az űr rideg feketeségét. A speciális binokuláris kijelzőnek köszönhetően térbeli képet látunk. A szonda leszállása közben úgy érezhetjük, hogy az Űrbatyuval együtt zuhanunk be a landolási körzet erdőségének lombkoronájába.

A virtuális valóság technológia évtizedeken keresztül csak korlátozott mértékben volt elérhető a közemberek számára. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően egyesületünk az országban először mutatja be a közeli világűrt úgy, ahogy még senki sem látta azelőtt…

Az Űrbatyu hihetetlen felvételei mellett egy ügyes VR applikáció segítségével bejárhatjuk a Nemzetközi Űrállomást is. E szimuláció grafikája hihetetlenül kifinomult és részletes, olyannyira, hogy a valódi asztronautákhoz hasonlóan a felhasználó is elveszti a fent és a lent bolygónkon megszokott fizikai határait.

E programmal az a célunk, hogy sok-sok helyre elvigyük a virtuális űrutazás hazai „instant” élményét, s századunknak megfelelő technikákkal keltsük fel az emberekben az érdeklődést az űrkutatás és a csillagászat csodálatos világa iránt! Az Oculus Quest 2 VR szemüvegekkel űrhajósokká válhatunk vagy kalandozhatunk az Űrbatyu II-vel a világűr határán.

Ezt az egyedülálló és újfajta élményt nem szabad kihagyni!

A programot 8 éves kortól ajánljuk.

További információk a rendelhető csillagászati programjainkról:

http://bacse.hu/content/rendelhet%C5%91-programjaink