Média 2

Interjú a napkályha építő csapattal (Solar Camp)

A Bakonyi Csillagászati Egyesület Solar Camp táborában az egyik csoport napkályhát épített Békési Zoltán vezetésével. A napkályha gyűjtőtükrének elkészítésével kapcsolatban interjúztattam Szántó Dorinát és Lukács Esztert

A napkályha állványának építéséről Lukács László Leventét faggattam.

Kérdés: Mivel foglalkozott ez a csapat? Mi az a napkályha?

Élménybeszámoló

A Bakonyi Csillagászati Egyesület Solar Camp tábort rendezett a Nap és az újrahasznosítás témájában. Erről a három napról írtunk beszámolót, Rosta Rebeka, Boldizsár Rebeka és Domonkos Liliána. Délelőttre érkeztünk meg Városlődre, az Iglauer Parkba. A regisztráció után ki lehetett próbálni a virtuális valóság (VR) szemüvegeket, melyek az egyesület magaslégköri szondája, az Űrbatyu II által készített felvételeket mutatta be 360°-os nézetből. Ebéd elött elfoglalhattuk a négyágyas bungalóinkat, majd mehettünk ebédelni.

Interjú a legós csapattal (Solar Camp)

A Bakonyi Csillagászati Egyesület Solar Camp táborában az egyik csoport lego robotokat épített Ivanics Ferenc vezetésével és programozta be őket Csánitz Lászlóval. Az építésről egy tapasztaltabb legóst, Kucsera Dávidot és egy újoncot, Ősi Mátyást kérdeztük. A fiúk elmondták, hogy egy olyan lego robotot építenek, amely képes kisebb tárgyakat felemelni egy emelőkar segítségével. Maga a lego robot egy úgynevezett EV3-as készletből és technik elemekből álló, programozható szerkezet.